Violinisten

"Göteborgsjournalisten Mats Ahlstedts andra roman Violinisten är en bitvis riktigt spännande historia. Ahlstedt är duktig när det gäller att skriva en historia som är väl sammanhållen, har vettiga personporträtt och en trovärdig skildring av polisarbete."

"Titelns violinist är den världsberömda Beatrice Larsdotter som känner sig förföljd – och har all anledning att göra det. Ahlstedt berättar en historia om bortförandet som påminner lite om andra (i synnerhet norska) som jag har läst, men som ändå har en egen ton. Djävulen sitter i detaljerna, har det sagts, och detaljrikedomen gör att denna roman blir fan så bra."
Jan Nygren, Dast-Magazine

"Ahlstedts uppföljare till debuten Dödsängeln bjuder på många kvaliteter. Ett rappt berättande kryddat med träffsäkra iakttagelser och en stundtals imponerande detaljrikedom. Polisarbetet känns trovärdigt och det är lätt att lockas med i den spännande jakten på mördaren."

"Men varför måste alltid poliser äta snabbmat, ha det trassligt hemma och sköta mordutredningar istället för att vara på semester med sin familj?"

"Kanske är det enda sättet att skapa den där dova klangbotten som rätt kan ackompanjera en fasansfull, olidlig förstaviolin, som rotar och gräver i människans allra mörkaste skrymslen."
Håkan Linger, bif, biblioteket i fokus