Trasdockorna

"Trasdockorna är en riktigt fängslande bok som jag inte kunde lägga ifrån mig förrän den var utläst. Miljöerna och karaktärerna känns trovärdiga och likaså historien. / ... / Hans böcker håller hög klass, är välskrivna och enligt min mening oftast bättre än hans mer kända deckarkollegors böcker. / ... / För er som ännu inte stiftat bekantskap med Mats Ahlstedts böcker kan jag bara säga, ni har något att se fram emot."
En lundabos betraktelser

Det är en deckare i ”mainstream”-fåran, men som underhållning för stunden är den excellent"
Viola Kondracki, Litteraturmagazinet

"En spännande bok som man har svårt att lägga ifrån sig. Som vanligt ligger bokens fokus på fallet och inte på poliserna och deras privatliv.
Jag kommer helt klart fortsätta läsa den här serien, mycket för att dess upplägg är annorlunda jämfört med många andra kriminalromaner."
Bokraden

Det hemska i berättelsen är nog att detta skulle kunna vara ur verkligheten. I berättelsen är det flera invandrare som figurerar, både som offer och förövare. Även om berättelsen är fiktiv så är det som handläggare på Migrationsverket extra intressant att läsa om denna handel med människor och organ, något som man har, i alla fall i liten omfattning, tagit del av och hört om.
Är det liknande historier vi kommer att få läsa om i tidningarna framöver tro?
Alla dessa funderingar