Ondskans spår

"Ahlstedt skriver väl och lyckas skickligt sätta ett högt tempo och fånga läsaren redan från början. /…/ Ondskans spår är en riktig bladvändare och Ahlstedt en författare som förtjänar mer uppmärksamhet."
Kerstin Bergman, Crime Garden

"Mats Ahlstedt skriver en rak och enkel prosa. Det är inte det lättaste eller enklaste sättet att skriva. Hans böcker innehåller diskussioner om de existentiella frågorna, om livet och om döden. På ett lättfattligt sätt framställer han dagens funderingar om vårt samhälle. Han är oerhört skicklig att föra över vissa av sina idéer till att skapa ett landskap med olika spänningsmoment. Hans böcker är underhållande. Hans romaner är spännande. Läsaren vill ogärna lägga ifrån sig hans böcker när mera vardagliga sysslor måste genomföras."

"Det är obegripligt att denne gode skribent och förnäme hopkokare av intriger inte fått mer uppmärksamhet i det karga litterära men deckarintensiva landet."
Lennart Högman, Dast Magazine

"Här är sista delen av tre om den Göteborgsbaserade kriminalkommissarie Fatima Wallinder, med rötterna i Somalia, och hennes kollegor vid länskriminalen, som söker en efterlyst krigsförbrytare, med nära koppling till Fatimas sambo. Stor plats får också ”deckarprästen”, den pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck, som den här gången råkar ut för ett vådligt äventyr när han söker en försvunnen flicka."

"Storyn förgrenar sig mellan gängkriminalitet, familjekonflikter och svartsjuka, och är bitvis riktigt spännande, med ett rappt tempo och mycket action. Ahlstedt är ingen språklig ekvilibrist, men fantasin, dramatiken, karaktärerna – som fått alltmer av egna konturer – och berättarglädjen är det inget fel på! Fatima Wallinders sista fall är ett snyggt avslut, som håller läsaren i ovisshet in i det sista."
Liv Beckström, Kommunalarbetaren