Den röda damcykeln

"Den enstörige Oskar Lagerström som bor i en enslig stuga i Nödinge fångar mitt intresse direkt /…/

Här finns många uppbyggliga person- och miljöporträtt /…/ Områdena runt Oskars hus beskrivs så väl att det fyller sinnet med barrskog, mossdoft och gryning. /…/ Oskar är i sin sorglighet en vardagshjälte som väcker sympati och hopp. /.../
Skickligt hanterar Ahlstedt den smärta det innebär att vara barn till våldsverkare. Föräldralösa som fallit igenom det sociala skyddsnätet tas emot av vuxna som utnyttjar dem."
Jenny Andersson, Dalarnas Tidningar

"Den röda damcykeln är en berättelse om utanförskap. Om en ensling som sörjer sin hustru och sin dotter, båda omkomna i en trafikolycka där han körde bilen. I centrum finns också en ung flicka på flykt. Den handlar om våld mot kvinnor och om barn som ingen bryr sig om.

Mats Ahlstedt är bra. Men det krävs mer än kvalitet för att synas i det digra utbudet av deckare. Det är synd."
Mats Palmquist, Borås Tidning

"Den röda damcykeln” kombinerar spänning med eftertanke."
Barbro Frost, Hallandsposten

"Omöjlig att lägga ifrån sig."
Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning

"Detta är en mycket djup och finstämd deckare och handlar mycket om hur det är att vara en misshandlad kvinna, att vara dotter till en mördare samt hur det är att vara moderlös. Man skulle kunna säga att Felicia är något av en Lisbeth Salander, men på ett lite annorlunda sätt."

"Detta är den tredje fristående delen om kriminalkommissarie Sören Högström och hans fina kolleger vid kriminalpolisen i Göteborg. Jag ser mycket gärna en fjärde del nästa år och jag vill verkligen rekommendera den till alla som tycker om en bra deckare utan alltför våldspornografiska utspel. Att den skulle platsa på listan över översatta böcker till tyska och engelska står ju helt klart."
Iwan Morelius, Svenska Magasinet, Costa Blanca

"Tempot stegras successivt och när polisens pusselbitar faller på plats är svaret inte särskilt överraskande. Men på vägen dit har Mats Ahlstedt tagit med läsaren på en hisnande åktur."
Andres Mereland, Eskilstuna-Kuriren

"Den röda damcykeln tar upp ämnen som är både aktuella och angelägna. På ett tydligt sätt dramatiseras debatten om fosterhem och samhällets ansvar för barn som far illa. Berättelsens sociala patos samspelar också väl med deckarintrigen."
Therese Johansson, Bohusläningen

"Den röda damcykeln är en bekantskap som smakar mer. Det här är en bok om offren, barnen som försvinner när samhället litar på att de som har förtroendet också sköter sig. /… / En välskriven bok som är svår att lägga ifrån sig."
Eva Högkvist, Dalademokraten

"En spännande, underhållande och tänkvärd historia."
Veit G:son Berg, BTJ

"Jag är glad att jag till slut tog mig tid att läsa Den röda damcykeln för den goda och varma ton som genomsyrar boken. Det känns som att här handlar det om riktiga levande människor, inga cyniska snutschabloner, viljelösa offer eller parodiska skurkar."
Lotta Bergström, Hallands Nyheter