Mordet på Ragnhildsholmen

Några ungdomar har åkt till Ragnhildsholmen för att fira studenten, men festen får ett abrupt slut när de finner en mördad man ute vid den gamla borgruinen.

Under polisens förhör med de boende i området berättar en äldre kvinna att hon har hört ett skott mitt i natten några veckor tidigare. Senare samma dag hittas kvinnan och hennes man döda i vad polisen rubricerar som ett utvidgat självmord. Men det gamla parets dotter Åsa vägrar tro att hennes föräldrar tagit sina liv, och när hon städar ur sitt föräldrahem hittar hon en bunt oöppnade brev som för henne tillbaka i tiden och drar in henne i något som gör att inte bara hon själv, utan även hennes närmaste, svävar i livsfara.

Medan kommissarie Sören Högström fokuserar på mordutredningen och följer samma spår som pekar mot gängkriminalitet och droghandel har hans kollega Fatima Wallinder svårt att släppa tankarna på Åsa. Steg för steg kommer hon familjens tragiska historia närmare, en historia med rötter i den finska barnförflyttningen under andra världskriget. Mannen på Ragnhildsholmen, självmordet och breven på vinden – Fatima har en stark känsla av att allt hänger ihop.

Lyssna/läs på storytel »