När inget annat återstår

Medicinforskaren Egon Guthlin har utvecklat en banbrytande substans som kan rädda miljoner människor från ett svårt lidande i Alzheimers. De kliniska testerna är ytterst lovande, men Egon plågas fortfarande av minnet efter ett misslyckat experiment flera år tidigare. Resultatet den gången var både oväntat och skrämmande. När Egon till slut hittar orsaken är den långt värre än han någonsin kunnat ana.

Sent en kväll får Egons brorsdotter Sandra besök av en ung man som påstår sig vara hennes kusin. Han verkar rädd och vädjar till henne om att släppa in honom, men hon vågar inte öppna dörren. Strax därpå mördas han.
Sandra kan inte släppa tanken på att hennes farbror kan ha haft en för henne okänd son. För att få reda på hur det förhåller sig söker hon upp honom i hans ensligt belägna hus på Brännö utanför Göteborg. Men det förflutna kastar mörka skuggor över såväl henne som Egon. Vem ljuger och vem talar sanning? Vad är det mer för hemligheter som Egon bär på? Snart inser Sandra att även hennes liv är i fara.

När inget annat återstår är en gastkramande psykologisk thriller om hur girighet och maktbegär kan förvandlas till ren ondska och vilka konsekvenser våra livsval kan få.